Novi Aiways U5

Play Video

Popolnoma električen, popolnoma opremljen in nadvse primeren za vsakdanje življenje

Aiways U5 ne pušča prostora hrepenenju in ne pušča prostora kompromisom.

Električni terenec brezhibno združuje izjemen doseg z veliko prostora, minimalističnim dizajnom z impresivnimi lastnostmi in inovativno tehnologijo z neposrednim krmiljenjem.

Naj gre za kratke vožnje v mestu ali dolga potovanja vse kar morate storiti je, da se udobno namestite in odpeljete.
Z Aiways U5 boste do cilja prišli udobno in tudi stroškovno učinkovito.
Povsem električni U5 prinaša užitke v vožnji od začetka do konca, kjerkoli že je vaš cilj.

0 kW
/ 0 PS
Moč motorja (204 KM)
0 min.

Čas hitrega polnjenja od 20 % do 80 %

0 + km
Doseg (WLTP)
Aiways U5: kombinirana poraba električne energije¹ v kWh/100 km: 13,8 (NEDC); 17,0–16,6 (WLTP). Kombinirane emisije CO₂: 0g/km. Razred učinkovitosti: A+. Model AIWAYS U5 PRIME: 46.900 EUR (cena z DDV).
Cenik

Vaša pot.

Popolnoma električen.

Izkusite izrazito dinamično izkušnjo vožnje in si zagotovite brezskrbno veselje in lahkotnost na vsaki poti.

Raziščite dizajn iz vseh zornih kotov

360° izkušnja

Ekspresivna zunanjost
in impresivna notranjost

Na U5, ki je standardno popolnoma opremljen, lahko naredite velik vtis medtem ko uživate v največjem udobju.
Njegov eleganten, a dinamičen dizajn je estetsko prijeten in brezčasen hkrati.

Notranjost se ponaša z minimalističnim dizajnerskim slogom in prefinjenimi materiali.

Pripravite se na različne možnosti osvetlitve,

zaslon na dotik, ki predstavlja osrednji nadzorni element ter na izjemno prostornost.

Ravno zaradi prostornosti, ki ji ni para v tem razredu vozil, je koncept notranjega prostora na novo opredeljen in

ni čudno, da se boste v svojem spektakularno prostornem U5 počutili kot doma.

 • Oblikovanje
 • Sprednje in zadnje luči
 • Kolesa
 • Streha
 • Zadnji del

Dokaz, da je veliko

lahko tudi lepo

4,68 metrov dolg, 1,87 metrov širok, 1,7 metra visok. Ta petvratni avtomobil je paša za oči ne samo zaradi svoje velikosti in racionalizirane silhuete, temveč tudi zahvaljujoč prefinjenim detajlom, kot so potopljene kljuke na vratih in aerodinamični spojler – oba zmanjšujeta upor. Kaj je boljšega, kot polnilni priključek avtomobila U5, KI je lahko dostopen in estetsko lepo zakrit.

Svetloba v
ospredju

LED žarometi v obliki črke L in zadnje LED luči , ki se raztezajo po celotnem zadku same po sebi pritegnejo pozornost. Zahvaljujoč svoji edinstveni večplastni zasnovi se brezhibno vklopijo v zunanjost vozila.

Platišča

V standardni konfiguraciji 17-palčna lita platišča premostijo vrzel med avtomobilom in cesto; premium različica se ponaša z dvobarvnimi 19-palčnimi platišči z aerodinamično optimiziranimi pnevmatikami.

Streha in
strešni nosilci

Zahvaljujoč vgrajenim strešnim nosilcem lahko avtomobil sprejme do 75 kg dodatne prtljage. Nosilci so lahko črne barve ali pa se ujemajo z barvo karoserije. Strešni spojler zagotavlja optimalno aerodinamiko s svojo »streamline« obliko.

Brezstično odpiranje

V Premium različici se pokrov prtljažnika odpre s pritiskom na gumb. Prtljažna vrata je možno odpreti tudi brezstično. Za brezstično odpiranje enostavno pomahate z nogo pod zadnjim odbijačem.  Ker ni nakladalnega praga je nakladanje in razkladanje lažje in bolj preprosto kot kdajkoli prej.

Vaš stil.

Popolnoma električen.​

Izkusite drzen, minimalističen dizajn in vrhunsko prefinjenost v vsaki podrobnosti in iz vseh zornih kotov.

Previous
Next

Pogonski sklop in baterija

Aiways je razvil sinhron električni motor s permanentnimi magneti. Rezultat tega je impresivna zmogljivost motorja  s 150 kW (204 KM) in največji navor 310 Nm. Le ta zagotavljata dinamično odzivnost skupaj z največjo učinkovitostjo in ničelnimi emisijami.

Baterija Aiways U5 nameščena v sendvič strukturo, vsebuje 24 modulov z visoko energijsko gostoto. Module dobavlja priznani dobavitelj CATL, baterija in baterijska elektronika pa sta bili razviti v znotraj podjetja Aiways. Inovativni paket baterij se ponaša s kapaciteto 63 kWh in motor napaja s 150 kW in 310 Nm, kar omogoča doseg 410 km (400 km za Premium model). * Zaradi visoke učinkovitosti polnjenja, le to traja (enosmerni tok) za polnitev od 20 % do 80 %.

Za razliko od drugih avtomobilskih baterij ima baterija U5 patentirano sendvič strukturo. Večplastna konstrukcija vsebuje izolacijski film med baterijskim modulom in hladilno ploščo s čimer loči “suho območje” (baterijski modul) od “mokrega območja” (hladilne plošče). Učinkovito hlajenje in predgrevanje povečata učinkovitost baterije, kar omogoča večjo zmogljivost in posledično večji domet. S tem pridobite tudi dolgo življenjsko dobo baterije. Po osmih letih baterija še vedno zagotavlja najmanj 80 % prvotne zmogljivosti.

Ločevanje med suhim in mokrim območjem zagotavlja izjemno raven varnosti, tudi če se baterija poškoduje ali pokvari. V primeru resnega trčenja je akumulatorski modul zaščiten pred uhajanjem hladilne tekočine, kar odpravlja nevarnost požara ali eksplozije. 15-milimetrski razmik med spodnjo stranjo plošče akumulatorja in baterijskim modulom služi kot zaščita pred udarci.

Dobro izolirana baterija je pred pregrevanjem zaščitena s sistemom vodnega hlajenja. To poveča učinkovitost polnjenja in omogoča večjo zmogljivost.
Izjemna varnost hladilnega sistema U5 je bila dokazana s široko paleto preizkusov in simulacij (vključno s preizkusi stiskanja, padca, ognja, preizkušanjem poplav in vibracij).

Aiways U5: kombinirana poraba električne energije¹ v kWh/100 km: 13,8 (NEDC);
17,0–16,6 (WLTP). Kombinirane emisije CO₂: 0g/km. Razred učinkovitosti: A +

Intuitivno in preprosto polnjenje z Aiways U5

Ne glede na to, ali vsakodnevno potujete le na kratke razdalje ali se redno odpravljate na dolga potovanja, ima Aiways U5 popolno rešitev za polnjenje. Kmalu boste opazili, da je “počasno” polnjenje z izmeničnim tokom (AC) običajno povsem primerno.

 • Vsakodnevno polnjenje
 • Polnjenje na dolge razdalje
 • Stroški polnjenja

Svoj Aiways U5 lahko priročno napolnete prek vašega gospodinjskega napajanja. Ne glede na to ali ste doma, v pisarni ali na počitnicah, lahko, zahvaljujoč polnilnemu kablu ICCB, svoj Aiways U5 napolnite v vseh standardnih 230-voltnih gospodinjskih vtičnicah. Priporočamo, da svojega električarja prosite, da preveri oskrbo z električno energijo v vašem gospodinjstvu in ali lahko brez težav prenese obremenitev.

Preprosto priključite vozilo na električno omrežje čez noč – tako kot pri telefonu – in zjutraj sedite za volan svojega popolnoma napolnjenega Aiways U5.

Aiways U5 je odlično opremljen tudi za potovanja na dolge razdalje. Kar zadeva javno polnjenje, Aiways svojim strankam omogoča dostop do omrežja skoraj 500.000 polnilnih postaj po vsem svetu. To omrežje vključuje tudi številne visokozmogljive (DC) polnilne postaje na glavnih prometnih poteh in drugih lokacijah (npr. supermarketi, restavracije) po Evropi. Z največjo močjo polnjenja do 90 kW se lahko Aiways U5 napolni z 20 % na 80 % v 35 minutah in tako povrne svojo energijo na zadostno raven. Tako so odmori za polnjenje na dolgih potovanjih v vašem Aiways U5 celo krajši od odmora za kavo, na katerega pa vseeno ne pozabite.

Ena od možnosti je, da načrtujete potovanje na dolge razdalje na enak način kot pri vozilu z motorjem z notranjim izgorevanjem. Na voljo je veliko hitrih polnilnih postaj, kar pomeni, da se lahko preprosto ustavite pri naslednji, kadarkoli želite napolniti avto ali si vzeti odmor. Druga možnost je, da svoj pametni telefon povežete z 12,3-palčnim informacijskim zaslonom in načrtujete svoje potovanje vnaprej z uporabo aplikacij, kot je ‘PUMP’. Izkoristite informacije o posameznih polnilnih postajah v realnem času, kot je natančna lokacija postaj, število vtičnic in stanje razpoložljivosti. Zdaj je mogoče načrtovati potovanje, ne da bi vam bilo treba skrbeti za prazno baterijo.

Čeprav vam za ceno bencina ne bo več treba skrbeti, ostaja eno vprašanje: koliko stane polnjenje avtomobila?

Aiways izbiro dobavitelja električne energije prepušča vam. Tako lahko svoje električno vozilo polnite pri izbranem ponudniku – na enak način, kot lahko izbirate svoj bencinski servis. To vam omogoča, da izberete možnost, ki vam najbolj ustreza.

Vaš tempo.

Popolnoma električen.

Izkusite izrazito dinamično izkušnjo vožnje in zagotovite sebi brezskrbno veselje in lahkotnost na vsaki poti.

Inovativne tehnologije za postopno varnost

Aiways U5 združuje celo vrsto aktivnih in pasivnih varnostnih sistemov ter priročnih funkcij.

Standardno ima dvanajst ultrazvočnih radarjev, pet HD kamer, radarje z milimetrskimi valovi in dve notranji kameri, kar omogoča digitalno vidnost.

Različni senzorji in kamere zaznavajo ceste, vozila, pešce, ovire in pomagajo preprečiti trčenje.

Še več – šest zračnih blazin in več naprednih varnostnih sistemov pomagajo biti varni.

Potniški prostor ustreza zahtevam Euro NCAP s petimi zvezdicami, drugi varnostni elementi pa preprečujejo krajo in zagotavljajo pomoč v sili.

Zaradi izredno nizkega težišča avtomobila se bočni nagib zmanjša pri krmiljenju okoli ovinkov, to se kaže v bolj gibčnem in dinamičnem, a še vedno povsem varnem načinu vožnje.

U5 je pripravljen na avtonomno vožnjo (L2 +).

 • Prilagodljivi tempomat
 • Pomočnik v zastojih
 • Opozorilo pred naletom
 • Opozorilo pred trkom
 • Pomoč pri ohranjanju voznega pasu
 • Odkrivanje mrtvega kota

Prilagodljiv tempomat

Pri hitrostih do 130 km/h senzor preveri vašo hitrost
in ga prilagodi glede na položaj vozila spredaj.
Kot taka se ohranja varna razdalja do vozila pred nami
ves čas.

Pomočnik v zastojih

Opozorilo pred naletom vas opozori ob nevarnosti trka z ostalimi vozili, kolesarji in pešci, z namenom, da prepreči morebiten trk. Če ne boste zaviralil sami, bo asistent zaviranja v sili avtomatično začel zavirati, da prepreči trk oziroma zmanjša posledice trka.

Opozorilo pred naletom (AEB)

Opozorilo pred naletom vas opozori ob nevarnosti trka z ostalimi vozili, kolesarji in pešci, z namenom, da prepreči morebiten trk. Če ne boste zaviralil samo, bo asistent zaviranja v sili avtomatično začel zavirati, da prepreči trk oziroma zmanjša posledice trka.

Opozorilo pred trkom

Z uporabo radarja in kamere na prednjem koncu vozila sistem zazna pešce in vozila pred vami. Če se tako vozilu ali pešcu pred vami približate s hitrostjo večjo od 10 km/h se oglasi alarm. Na kombiniranem multimedijskem zaslonu se pojavi opozorilno sporočilo, ki vas opozori, da zmanjšate hitrost oziroma povečate varnostno razdaljo.

Pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LKA)

Asistent za ohranjanje voznega pasu vam pomaga, da vaše vozilo ostane na trenutnem voznem pasu. Če vaše vozilo nenadzorovano zaide na drug vozni pas, sistem to zazna s kamero nameščeno spredaj in avtomatsko popravi smer vožnje. Asistent je aktiven pri hitrostih med 60 km/h in 120 km/h

Odkrivanje mrtvega kota

Odkrivanje mrtvega kota pomaga ohranjati vse na očeh in vas ob menjavi voznega pasu z brenčanjem in opozorilno lučko opozori na približevanje vozila. Sistem vključuje tudi opozorilno funkcijo pri odpiranju vrat, ki vas in vaše potnike opozori, da se približujete vozilu, ko izstopate iz avta.

Aiways U5.
Zdaj na voljo v Evropi.

Tehnične specifikacije

 • PRIME

Primerjajte lastnosti (PDF prenos)

Moč motorja

150 kW/204 hp

Največji navor

310 Nm

0-100km/h

7,8 s

Masa

1.770 kg

Domet (WLTP)

400 km

Hiter čas polnjenja

35 min*

Kapaciteta baterije

63 kWh

Hitri polnilnici (DC)

od 20 % do 80 %

REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO Z VOZILOM AIWAYS U5

  Da, želim prejemati novice podjetja Aiways po elektronski pošti.