AIways podpora strankam

V Evropi podporo strankam (vključno s tehnično podporo) na nacionalni ravni zagotavlja mreža uveljavljenih strokovnjakov. Ti partnerji se nenehno izobražujejo in razvijajo na platformi U5, ki jim omogoča zagotavljanje vrhunskih storitev za stranke.

0 km

Interval med servisi

Po 0 letih

Zmogljivost baterije vsaj 75 %

0 km garancije

Ali 8 let na baterijo

Garancija U5

Garancija vozila

Od dneva nakupa prejmete petletno garancijo proizvajalca oziroma garancijo do 150 000 prevoženih kilometrov. Aiways zagotavlja minimalno zmogljivost baterije do 75 % po osmih letih ali 150.000 km.
Za motor in elektronsko krmilno enoto in ključne komponente prejmete garancijo 8 let oziroma do 150.000 prevoženih kilometrov.
Za nadgradnjo velja celo desetletna garancija za zaščito pred korozijo, brez omejitve števila prevoženih kilometrov.

Za rezervne dele velja garancija dve leti (oz. do 20.000 prevoženih kilometrov). Za vse ostale dele velja enoletna garancija ali 20.000 km, odvisno od tega, kar nastopi prej.

Inovativno in enostavno polnjenje z Aiways U5

Ne glede na to ali potujete le na kratke vsakodnevne razdalje  ali se redno odpravljate na dolga potovanja, ima Aiways U5 popolno rešitev pri polnjenju za vsak scenarij. Kmalu boste opazili, da je polnjenje s počasnim izmeničnim tokom (AC) običajno povsem primerno, vendar Aiways U5 na polnilnih postajah ponuja tudi ultra hitro polnjenje z enosmernim tokom (DC) do 90 kW.

Trenutno intenzivno delamo na širitvi v drugih državah EU. Naročite se na naše glasilo in nas spremljajte na naših kanalih v družabnih omrežjih, da bomo vedno na tekočem in da bomo prvi izvedeli za najnovejše novice.

Cena Aiways U5 je odvisna od pogojev na lokalnem trgu, kot so subvencije, davki itd. Za trenutne lokalne cene si oglejte strani naših držav.
U5 je na voljo v dveh različicah opreme. Standardna različica vključuje skoraj vse funkcije. Vrhunska različica je priložena
dodatne funkcije, kot so 19-palčna lita platišča, panoramska streha, usnjeni sedeži in ogrevani sedeži na strani voznika / sovoznika.

Električni avtomobili, kot je Aiways U5, pomagajo varovati okolje – ter zmanjšati hrup in škodljive emisije. Zaradi tega razloga,
U5 je na primer v Nemčiji upravičen do okoljske premije do 9.480 EUR (z DDV). Subvencije so vezane na različne
se razlikujejo od države do države. Iz tega razloga se v svoji državi seznanite z lokalnimi subvencijami in vsemi pogoji, povezanimi z njimi.
Stroški električnih vozil in posledično Aiways U5 postanejo tako privlačni.

Aiways U5 se ponaša z dosegom NEDC do 503 km (WLTP: 400–410 km). Uveden je bil testni standard WLTP, ki zagotavlja bolj realističen profil porabe. V vsakdanjih razmerah se dejanski doseg vozila lahko razlikuje. To je odvisno od različnih dejavnikov, zlasti zunanje temperature, profila poti, voznikovega osebnega načina vožnje, uporabe drugih naprav v vozilu (ogrevanje / klima) in predkondicioniranja. Pri električnih vozilih so razlike med različnimi načini delovanja velike. Zato je domet lahko bistveno večji na povsem urbanih poteh ali na podeželskih cestah, medtem ko je na hitrejših avtocestnih poteh lahko pod povprečnim dosegom WLTP.

Z dosegom do 410 km (WLTP) je Aiways U5 izjemno dobro opremljen za spontana potovanja na dolge razdalje. Ko načrtujete naslednje daljše potovanje, uporabite aplikacijo, kot je boljši načrtovalec poti, in vnesite želeno pot (npr. Od Münchna do Hamburga). V nekaj sekundah bo aplikacija izračunala optimalno pot, navedla polnilne postaje in izračunala potreben čas polnjenja. Nato lahko med polnjenjem vozila iztegnete noge. Sčasoma se boste naučili, kako načrtovati zaustavitve polnjenja v skladu s svojimi zahtevami.

Za tehnične specifikacije U5 glejte cenik PDF. Ta dokument lahko prenesete prek povezave ‘Izvedi več’ v konfiguratorju U5.

Aiways U5 priročno polnite s pomočjo gospodinjskega napajanja. Naj bo to doma, v pisarni ali na dopustu
Napolnite svoj Aiways U5 v vseh običajnih gospodinjskih vtičnicah z napetostjo 230 V, zahvaljujoč polnilnemu kablu ICCB, ki se lahko razlikuje glede na pogoje specifične za določeno državo. Vozilo je običajno mogoče polniti čez noč, če ni popolnoma izpraznjeno.

Polnjenje Aiways U5 čez noč s stensko enoto z močjo do 6,6 kW je še kako praktično. Preprosto priključite vozilo na stensko enoto s polnilnim kablom tipa 2 za polnilne postaje z izmeničnim tokom (kabel je priložen tudi serijsko). Ta kabel omogoča uporabo številnih javnih polnilnic, ki so na voljo odvisno od ponudnika električne energije. Na javnih polnilnicah se zato časi polnjenja lahko razlikujejo, vendar bo vaš U5 navadno popolnoma napolnjen že zjutraj.
Aiways U5 je popolnoma opremljen za dolga potovanja. Kar zadeva javno polnjenje, Aiways svojim strankam omogoča dostop do omrežja s skoraj 500.000 polnilnimi postajami po vsem svetu. To omrežje vključuje tudi številne močne polnilne postaje na glavnih prometnih poteh po Evropi. Z največjo močjo polnjenja do 90 kW lahko na primer U5 na teh postajah napolni od 20 % do 80 % v 35 minutah in tako obnovi svojo energijo na zadostno raven. Tako so odmori za polnjenje na dolgih potovanjih v vašem Aiways U5 celo krajši od odmora za kavo, ki bi ga verjetno v vsakem primeru privoščili.

Glavna razlika med polnjenjem z izmeničnim tokom (AC) oz. polnjenjem z enosmernim tokom (DC) in polnjenjem z visoko močjo (HPC) je čas, potreben za polnjenje vozila. Odvisno od kabla in polnilne postaje polnjenje električnih vozil z izmeničnim tokom (AC) traja dlje, enosmerni tok (DC) pa je veliko hitrejši.
Izredno hitrost polnjenja z enosmernim tokom je možna na postaji z visoko močjo polnjenja (HPC), saj se baterija Aiways U5 z največjo močjo polnjenja do 90 kW napolni od 20 % do 80 % v približno 35 minut. Največja moč polnjenja pa je odvisna od državne infrastrukture.

Izbiro dobavitelja električne energije Aiways je prepuščena vam, na na enak način lahko izberete tudi najljubšo bencinsko črpalko. To vam omogoča, da izberete najprimernejšo možnost.

Bodite obveščeni o najnovejših informacijah – e-novice Aiways

    Da, želim prejemati novice podjetja Aiways po elektronski pošti.